Monday, February 19, 2007

Nästa träff - 12 mars

Tiden går fort - vi börjar närma oss den 12 mars och vår andra utbildningsdag. Platsen är den samma (Apples kontor) och en heldag blir det. Är det OK att börja kl.9 och sluta 17?

Vi vill gärna ha förslag på vad ni vill att vi sak göra under dagen. Lägg in kommentarer här så formar vi en dag utefter era behov!

6 Comments:

Blogger big fish said...

Hej !
Ett förslag till träffen är att få jobba med disign till indexsidan, få förslag om hur den kan se ut om man har fler årskursers kursavsnitt på samma sida.

22 February, 2007  
Blogger Åsa Jakobsson said...

Tack för förslaget Ove!
Vi vill ha mer idéer - vad vill ni andra?

22 February, 2007  
Blogger Tomas Bergqvist said...

Hej.

Jag skulle gärna se att en del av dagen handlar om det matematiska innehållet i podsändningarna. En diskussion om vilken matematik som passar, vilka former för presentation som är lämpliga, vilka strävansmål som kan adresseras i podsändningar osv.

Hälsningar,
Tomas.

23 February, 2007  
Blogger Johan Michaelson said...

Det som vi har önskemål om är lite av varje...

Hur styr man titlar osv som sedan hamnar som beskrivningar i iTunes i filmerna som skapas. Nu plockar programmet upp något som kanske inte är helt rätt...

Smidigare uppdatering och slippa flytta över hela "webbplatsen" utan bara kunna göra själva uppdateringarna.

Mer redigering med hjälp av iWebb när det filmerna blir fler och man vill bygga om strukturen med tanke på flera ämnen osv. Ska man lägga dessa som separata prenumerationer eller... Flera webplatser?!? Lite samma sak som "big fish" skrev.

OBS Tillgång till nätet så att man har möjlighet att själva lägga ut det som vi gör på kursen direkt och se hur det blir på plats. Alltså kunna komma åt webbmappar osv för vår del på Häggviksskolan.

iWebb skapar ganska så mycket filer som hamnar lite här och där. Vad kan man ta bort och vad måste vara kvar? Därför måste vi kunna komma åt nätet på ett smidigt sätt på kursen. Vissa textfält som görs blir sedan till bilder i iWebb och som gör det mer komplicerat när sedan ska redigera vissa saker med andra vektyg.

Kommer säkert på fler saker längre fram. Tyvärr så kan jag inte vara med själv hela dagen som det ser ut. Men Ove Engström representerar Häggvik hela dagen.

23 February, 2007  
Blogger Paul Bordier said...

Tjena!
Vi är nu med på banan igen. Vår filmer kan ses. Problemet vi hade som kanske någon av er också kan råka ut för var att vår skolas server inte tog formatet(m4v).
Vi var tvugna att kontakte teknikerns som fixae till det hela. Är det så att ni gör allt rätt men ändå inte får ut filmerna på webben så kan ni ha samma problem.
Paul och Mia

12 March, 2007  
Blogger Paul Bordier said...

Verkar som om någon av lymlarna har varit våldsam mot tangentbordet, det stavar förödmjukande dåligt. Svångremmen........

12 March, 2007  

Post a Comment

<< Home