Thursday, February 15, 2007

Problem med tema

Hej!

Jag sitter och redigerar det första avsnittet och ska nu lägga till ett tema. När jag valt tema och ska dra och släppa några klipp på släppområdena så visas de första bildrutorna av mitt material, inte det klipp jag valt. Jag fortsätter och lägger till tre olika klipp men i varje släppområde visas filmsekvenser från början av min film istället för de tre olika klippen jag val. Vad kan det vara för fel?

/ Patrick

7 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Patrick,

Stäng ner alla program och starta om iMovie. Prova sedan på nytt. Fungerar det fortfarande inte. Starta om datorn och gör ett nytt försök.

- Apple

15 February, 2007  
Blogger Fredrik Svensson said...

Det har hänt mig också några gånger, prova att starta om som sagt.

15 February, 2007  
Blogger Patrick said...

Jag har gjort det men det fungerar fortfarande inte...

/ Patrick

15 February, 2007  
Blogger Fredrik Svensson said...

Då måste nog Ove guida vidare. Har testat om det är alla teman eller bara vissa? Man kan tömma datorns primärminne (tror det heter så) också kanske. Nu minns jag inte hur man gör detta, det är en tangentkombination som skall hållas nere vid omstart. Kanske är det spöket här? Ove?

Jag tror att det kan ha att göra med att det vi uppfattar som enskilda klipp i verkligehetn är tidsangivelser för start och slut på klipp, om det är så finns en förklaring i att din dator av någon anledning inte riktigt klarar ut dessa i samband med teman....?

19 February, 2007  
Blogger Ove Lidström said...

Hej,

Är detta löst?

- Ove på Apple

22 February, 2007  
Blogger Patrick said...

Nej...

23 February, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Markera klippet. Välj Dela. Välj Quicktime. Komprimera filmen för: Högsta kvalitet. Se till att "Dela endast ut markerade klipp" är ibockat. Tryck på Dela och spara filen t ex på Skrivbordet. Filen kan du sedan dra rätt in i Släppområdet. Lite omväg, men det bör fungera för det du vill uppnå.

/Björn, Macforum.

01 March, 2007  

Post a Comment

<< Home