Sunday, February 11, 2007

Importera från Power Point?

Funderar på om man kan importera ifrån PowerPoint till iMovie, t.ex. låt säga att man har skapat en presentation i Power Point och skulle vilja använda sig av en sida i en film, är detta möjligt? Har försökt men inte lyckats :)

mvh Åsa Lundgren

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hej,

Lättaste sättet att få in en Powerpoint bild i iMovie är att först göra en skärmavbildning av den sida i Powerpoint presentationen du vill använda.

Gör så här:

1. Öppna den sida i din Powerpoint presentation som du vill ha med i filmen.

2. Visa bilden i helskärmsläge/bildvisningsläge

3. Gör en skärmavbildning genom att använda tangentkombinationen. Om du vill ta en bild av hela skärmen trycker du på kommando-skift-3. Vill du ta en bild av en del av skärmen, trycker du på kommando-skift-4. Markera sedan vilket område som ska avbildas genom att dra.

4. Dra och släpp in bilden (som hamnar på skrivbordet) in i iMovie. Alternativt kan du först lägga in bilden i ditt iPhotobibliotek - då kommer du åt den via alla program i iLife (som t ex iMovie) via mediapaletten.

Lycka till!

- Hälsningar Apple

11 February, 2007  
Blogger Krister Lindwall said...

Jag skulle förorda att man sparar bilden i jpg format via Arkiv/File menyn. Tänk också på storleken på typsnittet. Använd aldrig mindre än storlek 32, svårt med läsbarheten annars. Tänk också på vilket typsnitt ni använder sk sans seriffer är lättare att läsa på en så liten skärm som ipoddens. Arial fungerar bra

mvh
Krister Lindwall

13 February, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Hej!
Vill bara tipsa om programmet ProfCast som enkelt konverterar en hel Powerpoint/Keynote till en färdig Podcast. 15 dagars test på http://www.profcast.com/downloads/

Björn
Macforum, Göteborg

13 February, 2007  
Blogger Fredrik Svensson said...

Otroligt.. VAD NI KAN ! amazing !

14 February, 2007  

Post a Comment

<< Home