Thursday, March 29, 2007

Podcasta dokument och liknande

Har för mig att jag har sett att man kan podcasta pdf-filer bland annat. Frågan är bara hur man går till väga? Är det någon som har något tips eller vet om någon bra handledning? Går det att läsa pdf-filer i iPoden? Vilka olika filer (format) kan man podcasta? Många frågor blir det men några svar kanske man kan få :-)

5 Comments:

Blogger Patrick said...

Om du skapar ett RSS-flöde kan du prenumerera på vilka filer som helst. Jag lägger t ex ut "Aktuell info" på skolans hemsida via RSS. (www.hagaskolan-umea.se/f9). Frågan är bara vad som går att ladda ner till en ipod, det kanske vännerna från Apple kan svara på... De som prenumererar på "Aktuell info" kan ladda ner informationen till sin webbläsare eller sin RSS-läsare...

/ Patrick

30 March, 2007  
Blogger Johan Michaelson said...

Hmm, frågan är hur man skapar ett rss-flöde till ett dokument.

Provade prenumerationen som finns på er hemsida men den fungarade inte. Tänkte få med det som ett dokument i iTunes. Det har gått på andra ställen som har gjort det, bland annat Broängsskolan.

En liten förklarande text från någon som vet...

30 March, 2007  
Blogger Krister Lindwall said...

Hej

Jag och en kollega använde podcasts i en online workshop om just podcasting. Då skickade vi ut en rss-ström innehållande videopodcast och pdf-dokument. iTunes har en liten ikon som visar att det är ett pdf-dokument. Dokumentet öppnas i förvald pdf-läsare. Jag tror att man infogar pdf:en på samma sätt som en videofil (jag använder ett annat program för att skapa rss-flöden)

/Krister

30 March, 2007  
Blogger Patrick said...

RSS-flödet på Hagaskolans webbplats är gjort för att fungera med de senaste webbläsarna (Explorer 7, Firefox 2 och Safari) samt de vanligaste rss-läsarna för text (inte Itunes).

/ Patrick

30 March, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Hej Johan,

Du kan använda iWeb för att podcasta PDF:er. De är dock ej läsbara i en iPod. Den läser bara ljud, video och bilder.

Se exempel från Göteborgs stad (klicka på 'Senaste nytt')

http://www.framtidspedagog.nu/

Mvh / Ove på Apple

31 March, 2007  

Post a Comment

<< Home